Christiane

Christiane

“Hij ziet mij het graagste."

Er heerst een bedrijvigheid in de kamer van Christiane. De televisie speelt op de achtergrond en op de tafel ligt haar kleurrijk breiwerk. Ze vertelt met trots dat ze breit zonder patroon. Christiane was een getalenteerde naaister. Die passie voor haar handwerk houdt haar dagelijks bezig.

Terwijl we praten, wandelt haar man binnen. Het koppel deelt een levendige dynamiek. Er is humor en liefde. Christiane maakt grappen over zijn dagelijks bezoek aan haar en de pralines die hij voor haar koopt. “Hij is een deugniet,” zegt ze met een twinkeling in haar ogen. “Ook al heb ik niet altijd zin in een praline, deel ik toch een praline met hem.”

Haldol, de kat, komt ondertussen de kamer binnengeslopen. Die heeft enkel aandacht voor Christiane en vlijt zich op haar schoot. Ze hebben een nauwe band samen. Dat is niet vreemd met alle snoepjes en liefde die de kat van haar krijgt. Zijn eigen rode dekentje ligt op het bed. De kat wandelt even rond, maar uiteindelijk zoekt hij opnieuw de vertrouwde warmte van Christiane op. Christiane sluit haar ogen. De kat spint. Het perfecte moment. Zo mooi.

Foto's: © Evy Raes