Wie zijn we?

Deze website ‘Vergeet dementie. Onthou mens’ kadert in de uitvoering van Dementieplan Vlaanderen 2010-2014: Naar een dementievriendelijk Vlaanderen van Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. De website wordt beheerd door het Expertisecentrum Dementie  en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en door het E, in samenwerking met de Vlaamse Alzheimerliga, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, de Vereniging van Vlaamse Provincies, de Vlaamse Ouderenraad en de Koning Boudewijnstichting.

Speciale dank gaat uit naar professor Baldwin Van Gorp en medewerker Tom Vercruysse van het Centrum voor Mediacultuur en Communicatietechnologie van de Katholieke Universiteit Leuven. Zij bestudeerden in opdracht van de Koning Boudewijnstichting de gangbare beeldvorming over dementie in onze samenleving en stellen de dementievriendelijke alternatieven voor die centraal staan in dit project. Je kan de volledige studie hier downloaden.

De website zelf werd gerealiseerd door het Vlaams communicatiebedrijf Shortcut Change Designers en gerestyled door het webbureau Puresign.