Zijn droom aan het waarmaken

Frans woont al enkele maanden in het woonzorgcentrum. Wanneer je Frans tegenkomt valt meteen zijn prachtige ring met een opvallend blinkende diamant op. “Die ring heb ik op mijn 12de van mijn moeder gekregen. Zo is ze altijd bij mij, ze is een tijdje geleden overleden. Toen zat er wel nog geen diamant in."

Frans vertelt over zijn leven in Antwerpen, dat hij daar woonde in een randgemeente van ‘t Stad en of ik wel wist dat Antwerpen de diamantstad is. Frans vertelt er dan bij dat ook hij lang genoten had van zijn job in de diamantsector. Als beginner had hij van een oudere collega de stiel geleerd en zo was hij zelf dan jarenlang actief geweest als diamantslijper. Ook de diamant die nu aan de ring zit, had hij zelf geplaatst. Later hoorde ik van het zorgpersoneel dat deze man heel zijn leven buschauffeur was geweest.  Buschauffeur of niet, vandaag beleeft hij zijn droom als gepensioneerde diamantslijper.

 
Tip:
Het vermogen tot verbeelding blijft altijd aanwezig, je kan hier grenzeloos mee aan de slag. Samen naar de lucht kijken en de vraag stellen “Wat zie je?” of gewoon samen wegdromen ...