Start ‘Restaurant Misverstand’ in België

Start ‘Restaurant Misverstand’ in België

Na twee succesvolle seizoenen van ‘Restaurant Misverstand’ in Nederland, startte in de loop van maart 2022 het eerste seizoen van het programma in België. Het restaurant wordt uitgebaat door acht mensen die de diagnose jongdementie hebben gekregen, waaronder ook Kris en Marcel, beiden leden van de ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’.

Presentator Dieter Coppens en Chef Seppe Nobels steken de handen mee uit de mouwen om het restaurant tot een succes te maken. Anouck de Bruijn, coördinator van het regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma.

‘Restaurant Misverstand’ wil laten zien dat het leven niet stopt na de diagnose dementie. Met goede begeleiding is er nog heel veel mogelijk. Een boodschap die we als ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’ ook in 2022 verder zullen uitdragen. Tijdens de eerste vergadering van dit jaar die op 24 februari plaatsvond in Sint-Niklaas mochten we een aantal nieuwe leden verwelkomen en brainstormden we samen over toekomstige actiepunten.

‘Restaurant Misverstand’ is elke woensdag te zien om 20.35 uur op Eén en via VRT NU. Mis het niet!

De 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen.