Lights ... camera ... action!

Lights ... camera ... action!

Op dinsdag 29 september maakte de ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’ in het Antwerpse Middelheimpark onder een stralende herfstzon video-opnames voor hun gloednieuwe sportmanifest. Het eindresultaat mag je op 24 oktober online verwachten tijdens de ‘Virtuele Ontmoetingsdag Jongdementie’. Eerder schreef de werkgroep al haar manifest ‘Hand in Hand’ en lanceerde ze de bijhorende video.

Het sportmanifest is het resultaat van enkele intense vergaderingen die de werkgroep door de coronamaatregelen noodgedwongen virtueel moest houden. Ook daarnaast heeft de 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' niet stilgezeten. Op 21 september, Werelddag Dementie, brachten werkgroepleden Antonio en Paul een beklijvende getuigenis tijdens het webinar 'Onderweg naar betere dementiezorg' van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

Last but not least viel Jan Van Gils, één van de werkgroepleden, de eer te beurt om als één van 16 Mechelaars deel uit te maken van de fototentoonstelling ‘De mensen maken de stad’. 16 portretten en verhalen: levensgrote foto's verspreid in de stad, verhalen gebundeld in een papieren brochure die je hier kan bekijken (zie pagina 28-29). Jan streed jarenlang voor de rechten van kinderen en wil nu zelf gehoord worden: “Te weinig mensen weten wat dementie inhoudt. Daar wil ik mee verandering in brengen.”

De 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen