Terugblik tiende bijeenkomst 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie'

Terugblik tiende bijeenkomst 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie'

Dat mensen met dementie en hun naasten in de stad of het dorp waar ze wonen overal op begrip kunnen rekenen zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, maar dat is het helaas (nog) niet. Daarom bouwde de 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' tijdens hun tiende bijeenkomst in Mechelen op 12 februari aan een nieuwe oproep tot actie voor lokale (sport)verenigingen met een duidelijke boodschap: ontvang mensen met dementie met open armen en blijf inzetten op hun talenten!

Meer weten over de 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie'? Bekijk dan zeker ook hun introductievideo en lees hun manifest 'Hand in Hand' dat met tien concrete actiepunten wil bouwen aan een inclusieve en respectvolle samenleving voor mensen met dementie en hun naasten.

Een tijdje geleden brachten Geert & Ikuko Van Laer namens de werkgroep ook hun persoonlijke verhaal voor het tijdhscrift 'Leef'. Je kan hun interview online lezen via deze link.

De 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen