You'll never walk alone

You'll never walk alone

Dementie is niet alleen een uitdaging voor de zorgsector, maar voor de hele samenleving. Dementievriendelijke steden en gemeenten kunnen hier een belangrijke rol spelen. Een inclusieve stad en gemeente zorgt ervoor dat mensen met dementie nog meetellen en maakt van het behouden van hun sociale identiteit een vanzelfsprekendheid.

Het zijn de warmte, betrokkenheid en menselijkheid van iedereen binnen de gemeente die de realisatie van de dementievriendelijke acties kunnen waarmaken. Dat is een win-win voor iedereen: het lokale bestuur, verenigingen, horeca, bedrijven, … maar natuurlijk ook voor mensen met dementie zelf, hun naasten en iedereen die bij de zorg voor hen betrokken is.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk de film ‘You’ll never walk alone’, waarin mensen met dementie, mantelzorgers, politici en medewerkers uit de zorg uitleggen waarom dementie op lokaal niveau een cruciaal thema is, en ga zelf aan de slag!

For international viewers: our call to action for a dementia-friendly society 'You'll never walk alone', is also available with English subtitles. You can check out the movie here.