Geprikkeld door dementie - Docureeks over leven met dementie in Limburg

Geprikkeld door dementie - Docureeks over leven met dementie in Limburg

Aan de vooravond van de Werelddag Dementie start op TV Limburg de docureeks 'Geprikkeld door dementie'. In zes afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgers met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagdagelijkse leven.
De trailer geeft alvast een voorsmaakje. In de namiddaguitzendingen van Studio TVL wordt er meer duiding gegeven over het thema dementie en wat het betekent om er mee geconfronteerd te worden.
De docureeks wil het taboe rond dementie doorbreken en op die manier mee bouwen aan een dementievriendelijke samenleving. De beelden tonen dat achter elke persoon met dementie een mens schuilgaat, met emoties en gevoelens, met beperkingen maar zeker ook met talloze mogelijkheden.

TV Limburg maakte een mooie reportage in het TVL nieuws van 19 september 2013 of bekijk hier de eerste aflevering.

Aanbod
Na afloop van de uitzendingen op TV Limburg biedt het regionaal expertisecentrum dementie Contact (ECD Contact) aan de hand van de beelden vorming aan. De dvd van de reeks kan vanaf maandag 4 november gratis ontleend worden bij zowel ECD Contact, het educatief centrum van de provincie Limburg en de Limburgse bibliotheken.
De reeks wordt uitgezonden op 20/9, 27/9, 4/10, 11/10,18/10 en 25/10, telkens om 18u15.

Meer info over de reeks
Regionaal expertisecentrum dementie Contact, A. Rodenbachstraat 29/9,  3500 Hasselt,
011 30 88 51, ecd.contact [at] ocmwhasselt.bewebsite