Bibliotheekproject provincie Antwerpen

Bibliotheekproject provincie Antwerpen

Alle bibliotheken van de provincie Antwerpen werden recent uitgenodigd om ‘Vergeet dementie, onthou mens’ te steunen. N.a.v. de Werelddag Dementie in september wilden we in zoveel mogelijk gemeenten en steden inspirerende en uitnodigende infostands opzetten, waar iedereen gedurende enkele weken meer te weten komt rond het thema dementie. I.s.m. het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen heeft de provincie al heel wat voorbereidend werk gedaan. Zo kunnen de bibliotheken inspiratie halen bij een uitgeschreven ‘Inspiratiegids Infostand Dementie’, waarin een 50-tal boeken, dvd’s, … zijn opgenomen die dementie elk op hun manier belichten. Van de allerkleinsten tot de oudste lezers, voor iedereen zit er wat wils tussen.

Intussen mochten we een 35-tal deelnemende bibliotheken noteren, een prachtig resultaat. We hopen alvast dat dit initiatief voor hen en de lezers een meerwaarde betekent. Voor de campagne ‘Vergeet dementie, onthou mens’ betekent het alweer een stap voorwaarts naar een dementievriendelijke samenleving. Binnenkort kan je op www.onthoumens.be terecht voor een terugblik op het bibliotheekproject!

Ook in Brussel loopt, i.s.m. regionaal expertisecentrum brOes, een gelijkaardig initiatief. Volgen in 2014 de andere provincies?