Help mee

Wie een initiatief wil nemen, kan gratis gebruik maken van ons aanbod. Bij 'hulpmateriaal' vind je o.m. het campagnelogo, sjablonen en foto's. Neem zeker ook een kijkje in de 'actiecatalogus' en bij de 'praktijkvoorbeelden' voor meer inspiratie.

Hulpmateriaal

Gebruik het logo voor al uw acties en materialen die een genuanceerd beeld van dementie uitdragen. We bieden ook sjablonen, kant-en-klare presentaties en nieuwsartikels aan. In onze fotodatabank vindt u foto's van personen met dementie en hun mantelzorger. Deze foto's hanteren het principe "Vergeet dementie, onthou mens" en volgen het communicatieadvies voor een betere beeldvorming over dementie. Idem voor de illustraties van tekenares Ilah. Al deze materialen kunt u gratis gebruiken. 

Logo's en materialen     Foto's    Illustraties van Ilah

Stappenplan

In het kader van de campagne werken een aantal partners een stappenplan uit waarin ze op korte of langere termijn meebouwen aan een dementievriendelijke samenleving.

Lees meer

Catalogus

Hier vind je boeken, films theatervoorstellingen, enz. over dementie. U kunt ze gebruiken voor uw eigen activiteit om een genuanceerd beeld van dementie uit te dragen.

Lees meer

Praktijkvoorbeelden

Bankgeheimen in Aarschot
Terugblik bibliotheekproject provincie Antwerpen
Samen aan tafel
Bibliotheek Geel organiseert themamaand dementie
Gloednieuwe dvd leert winkeliers omgaan met mensen die dementie hebben
Handelaars leren omgaan met dementie
Genieten van de natuur in Kalmthout
Geprikkeld door dementie - Docureeks over leven met dementie in Limburg
Bibliotheekproject provincie Antwerpen

Pagina's